08/07/2019

Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον αγωγό IGI Poseidon

To Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους του χερσαίου τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου IGI Poseidon που εκτείνεται από τους Κήπους Έβρου μέχρι το Φλωροβούνι Θεσπρωτίας (συνολικό μήκος 760km και διάμετρος 48’’).

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του χερσαίου τμήματος του αγωγού εκπονήθηκε από την ΑΣΠΡΟΦΟΣ στο πλαίσιο Σύμπραξης Εταιρειών για τον Ιδιοκτήτη του Έργου που είναι η εταιρεία IGI Poseidon S.A., η οποία ανήκει ισομερώς στις εταιρείες ΔΕΠΑ Α.Ε. (Ελληνική) και Edison International Holding (Ιταλική).

Σημειώνεται ότι η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού (συνολικού μήκους 216km εκ των οποίων 146km στην ελληνική επικράτεια), το οποίο φτάνει έως το σημείο προσαιγιάλωσης στην Ιταλία και τον μετρητικό σταθμό στην Περιφέρεια της Απουλίας (Οτράντο), έχει ήδη δοθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού στην ελληνική επικράτεια είχε επίσης εκπονηθεί από την ASPROFOS.

 

Σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ, το οποίο δημοσιεύτηκε στο σύνολο του ελληνικού τύπου έντυπου  και ηλεκτρονικού (ενδεικτικά  DEAL NEWS, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, naftemporiki.grenergypress.grenergia.griefimerida.gr)

Αλλαγή συγκατάθεσης Cookies Ανάκληση συγκατάθεσης Cookies